Forge of Empires
- Tarz: Türkçe Tarayıcı
- Tür: Şehir Kurma & Stra.
- Platform: PC & Android & IOS
- Çıkış Tarihi: 2014
- Yayıncı: InnoGames
- Grafik7.7
- Ses8.1
- Hikaye8.4
- Oynanabilirlik7.9
- Genel Puan7.6
Forge of Empires İnceleme
Yakın bir zaman önce InnoGames tarafından Türkçe olarak yayınlanmaya başlayan Forge of Empires, kısa sürede büyük oyuncu kitlesine ulaşmış, web tabanlı (site üzerinden indirmeden oynayabildiğiniz) bir strateji oyunudur. Forge of Empires, şehrinizi kurarak taş devrinden orta çağın sonuna kadar gelişebildiğiniz ve zekice taktiklerle düşmanlarınızı alt ederek, devasa bir imparatorluk kurabileceğiniz oldukça kapsamlı bir strateji oyunu olması sebebiyle sizi bu hükümdarlık savaşına sürükleyen bir atmosfere sahiptir.
Forge Of Empires da yapacağınız araştırma ve geliştirmeler sonucunda çağ atlıyorsunuz. Bunun sonucunda şehrinizde bulunan binalar daha modern bir hal alıyor ve daha güçlü ordular üretebiliyorsunuz. Çağ atlamak için MMORPG oyunlarından alışkın olduğumuz talent sistemi gibi bir sistem kurulmuş. Burada bulunan araştırma ve geliştirmeleri tamamladıktan sonra yeni bir çağa geçiş yapabiliyorsunuz. Araştırma ve geliştirmeleri yapabilmek için puanınız olması gerekiyor. Bu puanlar otomatik olarak saatte bir hesabınıza geliyor, bunun yanında 1 puanı 250 altın ya da 50 kristal harcayarak da alabiliyorsunuz. Maksimum ulaşacağınız puan sayısı 10 olarak belirlenmiş, 10 puandan sonra hesabınıza puan gelmiyor.
Çağlar:
- Taş Devri: Başlangıç çağı
- Tunç Devri: Taş devrine göre daha gelişmiş bir devirdir. Bu devirde tarım yapmaya başlıyorsunuz ve çeşitli silahlar üreterek ordunuzu güçlendiriyorsunuz.
- Demir Devri: Tunç devrine göre daha gelişmiş bir devirdir. Hayvancılık, matematik, demircilik gibi çeşitli faaliyetleri ve askeri taktikleri öğrenebildiğiniz devirdir.
- Erken Dönem Orta Çağ: Orta çağa geçiş aşamasıdır. Paralı askerler ve Zırhlı piyadeler üretebildiğiniz ve krallık rejimine geçiş yaptığınız çağdır.
- Zirve Dönem Orta Çağ: Orta çağın ikinci aşamasıdır. Simyacılık, kimya, tıp gibi önemli bilimleri öğrenebildiğiniz ve şövalyeler üretebildiğiniz, tek tanrılı inancın hakim olduğu dönemdir.
- Geç Dönem Orta Çağ: Orta çağın en gelişmiş dönemidir ve ulaşabileceğiniz en ileri dönemdir. Biyoloji, haritacılık ve başka bilimleri öğrenebildiniz, ordunuz için büyük bir gelişme olan barut ve top kullanımına geçiş yaptığınız, toplu konut anlayışına dayalı olarak şehirciliğin geliştiği dönemdir.
Bu araştırma ve geliştirmelerin şehriniz ve ordunuzun gelişmesinde en önemli etken olduğunu belirtmeden geçmeyelim.
Oyunda altın, erzak ve kristal olmak üzere 3 farklı kaynak bulunmaktadır. Altın ve erzağı üreteceğiniz binalar ve yapacağınız görevler sonucunda elde edebiliyorsunuz. Altın ve erzak üretimi için yaptığınız bu binalarda üretim tamamlandıktan sonra toplama yapmanız gerekiyor. Eğer toplama yapmazsanız bina diğer bir üretime geçiş yapmıyor. Bu yüzden Forge of Empires başında fazla vakit geçirmeniz gereken bir oyun. Kristali ise gerçek parayla elde edebilirsiniz. Ticaret sisteminin de bulunduğu Forge of Empires da işinize yarayan nesneleri ticaret aracılığıyla satın alabilirsiniz.
Forge of Empires‘da halkınızı mutlu tutmanız gerekiyor, yoksa halkınızın üretkenliği azalıyor ve bunun sonucunda üretim hızınız düşüyor. Halkınızın mutlu olabilmesi için şehrinize halkınızın mutluluğunu arttıran bina veya çiçek ağaç gibi şeyler yaptırmanız gerekiyor. Halkınızın nüfusu arttıkça istenilen mutluluk talebi daha da artıyor ve şehre bu mutluluk arttıran yapıları daha çok yaptırmanız gerekiyor.
Geliştirdiğiniz ordular aracılığıyla haritada bulunan bölgeleri fethedebilir ve düşmanlarınıza saldırabilirsiniz. Yaptığınız bu savaşlarda diğer web tabanlı strateji oyunlarında az rastlanan bir özellik kullanılmış ve düşman ordularıyla kendi ordularınızın savaştığı bölgede her askerinizi tek tek yönlendirebiliyor ve savaştığınız bölgedeki arazi koşullarını kullanarak taktikler uygulayabiliyorsunuz. Bu gelişmiş savaş yapısı sayesinde Forge of Empires çok sevilen bir oyun olmayı başardı. Ayrıca oyunda bulunan lonca sistemi sayesinde birlik olup diğer oyuncularla yardımlaşabilirsiniz.
Geniş yapısıyla dikkat çeken Forge of Empires‘ın tek kötü yanı gerçek para harcamadan gelişmenin oldukça zor olması. Bunu yok sayarsak Forge of Empires eşine az rastlanan strateji oyunlarından biri diyebiliriz.
Forge of Empires resmi sitesi: http://tr.forgeofempires.com/
Güzel bir şeye benziyor.
size sorum oyunda nüfusu nasıl çoğaltıyoruz yapı veya ev yapıcak alan olmadığı için ev yapamıyorum sadece evlerlemi nüfus çoğalıyor cevaplayabilirseniz sevinirim
araştırmada yer açma war o yerleri araştır yer acma kazanacaksın kazanınca yer acabilirsin
çok hoş oyun ben oynuyorumm
bende bu oyunu oynuyorum ama birşey yapmadan oynunu kapatıyorlar bir dağa oynamam tavsiyede etmem
nüfus kendiliğinden mi artıcak?
Oyuna kendiniz kaptırıyorsunuz, oyun sürükleyici ancak sürekli sizi parayla elmas almaya zorluyorlar ve oyun yöneticileri sizden hep bir adım önde oluyor nasıl oluyorsa ve bir sabah oyuna girmeye çalıştığınızda gereksiz bir nedenden dolayı hesabınızın banlandığını görebiliyorsunuz.
Eger aylarca ugraş verdiğiniz, emek harcadığınız bir oyunun bir sabah elinizden sebepsiz yere gitmesi sizi üzmeyecek ise oynayabilirsiniz.
YARGIÇ dostum merak ettim hesabın neden kapatıldı bende yeni başladım dda
aynı şey benimde başıma geldi nefret ettim bu oyundan ! bi nedeni yok zaten AKKRALİ nedensiz yere hesabına giremiyorsun sorduğunda ise hiç bir cevap veremeyip salak saçma konuşuyorlar bende baya zaman harcadım oyunda bi gün baktım oyun açılmıyo böyle bi mail kaydı yokmuş saçmalığa bak!!!!!!!!